LiveZilla Live Help
Adulti      CopiiDus    Dus-Intors

Abonare Newsletter

565 Eur
100 € *
Seniori in Tara Sfanta – 6 zile
  • twit
  • google
  • facebook
  • Yahoo!
  • linkedin
  • myspace


Servicii:


Seniori in Tara Sfanta – 6 zile

“Locul in care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata”

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum Qumran – Marea Moartă – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa - Bethleem – Mănăstire Sf. Sava – Mănăstire Hozeva

 

Date de plecare: 09.02, 15.03, 04.04, 11.04, 18.04, 27.04, 02.05, 03.05, 10.05, 17.05, 24.05, 31.05.2016

 

Pret: 455 € 5 nopti cazare cu mic dejun si cina, transport, bonusuri, ghid local de limba romana

 

 

Program

Ziua 1: București – Tel Aviv – Haifa 

Intalnire în Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne incepem vizita în Țara Sfântă urcând coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Scurt popas pentru vizitare la apeductul roman. Continuăm cu vizitarea orașului Haifa și a frumoaselor grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 

Ziua 2: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum

Mic dejun. Ne începem ziua la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin; continuăm cuorașul Nazareth,situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoivom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost inștiințată de Arhanghelul Gavriil ca il va naște pe Iisus. Ne îndreptăm către Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă aDomnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Ne vom relaxa cu o croaziera pe Marea Galileii. Mergem către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Iisus și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanța se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 

Ziua 3:  Qumran – Massada – Marea Moartă

Mic dejun. Coborâm pe valea Iordanului cu oprire la râul Iordan - Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Ajungem în zona orașului Ierihon, cel mai vechi oraș din lume și vizităm Qumran, locul unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moarta. De aici ne îndreptăm către Cetatea Massada–locul unde s-au luptat evreii cu romanii după care vom face un scurt dar relaxant popas la  Marea Moarta – lipsită de viața și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar. Plecăm spre 

Ierihon, de unde vom avea vedere panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

 Ziua 4: Ierusalim – Muntele Maslinilor – Bethleem – Biserica Nașterii Domnului

După micul dejunvom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii,pe Muntele Măslinilor,unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster,loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidita in forma de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăința a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Mariaşi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. După aceea vom merge pe Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume)şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plângerii. După amiaza vom merge în Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnuluinumită “Betleemița”sau “Apărătoarea Bethleemului”). Cazare și cină în Bethleem.

 

Ziua 5: Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Hozeva – Ierusalim – Via Dolorosa (Drumul Crucii)

După micul dejun, ne vom deplasa în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor.De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăposteștemoaştele Sf. Sava(accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor). Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizitaMănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfântă a  Ierusalimuluipe poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 

Ziua 6: Ein Karem – Tel Aviv – București

Mic dejun. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasăm către Tel Aviv și facem tur de oraș cu autocarul apoi vizităm orașul vechi Jaffa, unde admirăm biserica ce adăpostește moaștele Sf. Gheorghe. Transfer la aeroport pentru zborul spre țară.

 

Atracții

 Haifa

Haifa e locul ce combină influențele arabe și est-europene, tradiția cu modernul. Una dintre atracțiile principale ale orașului este Muntele Carmel, ce oferă o panoramă minunată asupra orașului. Pe munte se află locul sfânt Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justiției și Altarul lui Bab și parcul Gan Haem. Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat în anul 1953 și a devenit în scurt timp una dintre principalele atracții turistice din Haifa, oraș cunoscut drept centrul religiei Baha’i și al treilea oraș ca mărime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel și măsoara 40 de metri înălțime, cele 9 fațade ale sale ilustrând 9 dintre religiile lumii. Mănăstirea Stella Maris din Haifa este un așezamant monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versanții Muntelui Carmel, din Israel.

 

 Nazareth 

Situat în partea nordică a Israelului, Nazareth este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos, grație acestui fapt, orașul este un centru de pelerinaj creștin. În sec al XIX lea s-au construit în oras numeroase biserici și mănăstiri. Biserica Sfântul Arhanghel Gavriil din Nazareth a fost ridicată desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei în care a locuit. În acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la îngerul Gavriil ca îl va naște pe Mântuitorul. Apa din izvor poate fi văzută curgând în absida bisericii. Există 18 biserici ale Bunei-Vestiri în Nazareth, având diferite confesiuni și comunități.

 

Ierusalim

Ierusalimul este așezat în Orientul Mijlociu, considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană. Orașul cu o zbuciumată istorie antică și medievală, s-a extins din a doua jumătate a secolului al XIX-lea în afara zidurilor cetății vechi, mai cu seamă în partea de vest, care acoperă în zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului. În centrul Ierusalimului se înalță Muntele Templului (Har Habait). Aici se află Zidul de apus sau Zidul Plangerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stâncii. În partea de nord a orașului vechi se află Biserica Invierii, cel mai sfant loc de pe pamant pentru crestini, cu mormântul lui Iisus Hristos. Ca si obiective crestine in Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii, care incepe de la Manastirea Ecce Homo (Iata Omul) si se termina la Biserica Invierea Domnului sau Biserica Sfantului Mormant. Biserica Sfantului Mormant mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Invierii, deoarece Invierea Domnului este temelia, biruinta crestinilor. Initial biserica a fost construita in secolul IV de Imparateasa Elena, iar cruciatii au construit Biserica actuala pe temelia celei vechi in sec al XI lea. Aici sunt  adapostite mai multe locuri importante cum ar fi: pestera in care Imparateasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormantul Domnului. In Biserica Sfantului Mormant slujesc 3 biserici: ortodoxa, catolica si copta. În partea vestică a bisericii se află Sfântul Mormânt, loc în care trupul Mântuitorului a fost pus. Grădina Ghetsimani reprezintă locul în care Mântuitorul Iisus Hristos venea adeasea împreună cu Apostolii. Grădina Ghetsimani este amplasată în partea de est a Ierusalimului.

 

 Bethleem

Bethleem (casa pâinii, traducere din ebraică) este situat la 10 km sud de Ierusalim. Jumătate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumătate sunt musulmani. Biserica Nașterii Domnului este cea mai veche biserică creștina din Țara Sfântă, ridicată din ordinul împăratului Constantin deasupra peșterii Nașterii Mântuitorului. În prezent, biserica este sub trei jurisdictii: armeană, romano-catolică și greco-ortodoxă. În Grota Nașterii, locul nașterii Mântuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri dăruită în 1717 de domnul Țarii Românești, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montată pe o placă de marmură albă, poarta o inscriptie în latină care se traduce: Aici a fost nascut Iisus Hristos de către Fecioara Maria. 

 

185 € 5 nopti cazare cu mic dejun si cina, transport, bonusuri

   + 175 € bilet de avion

    + 135 € taxe de aeroport,                   ghid local de limba romanaInclude

• transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti.
• taxe de aeroport,
• asistenţă în aeroport la sosire,
• 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel)
• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cină, iesire cu mic dejun)
• taxe de intrare la obiectivele din program,
• croazieră pe Marea Galileii
• transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
• preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română.

BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD
• NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD *Servicii neincluse

• taxiul pe Muntele Tabor (aproximativ 5 Euro de persoană)
• taxiul la Mănăstirea Sf. Sava (aproximativ 5 euro de persoană)
• biletul pentru telecabina și biletul de intrare la Cetatea Masada
• tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
• supliment opțional pentru masa de prânz la croaziera pe Marea Galileii (aprox. 15 Euro/pers.)
• mesele de prânz
• cheltuieli personale.Reduceri / Suplimente

REDUCERI SI SUPLIMENTE
• Supliment SGL 100 euro
• Reducere a 3-a persoana 20 euro
• Copil 6-11.99 ani reducere 20 euro in camera cu doi adulti
• Pentru plecarea de Paste – supliment 100 euro/pers (nu include masa festiva)Alte Informatii

OBSERVATII
• Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.


BINE DE ȘTIUT
• Avansul la înscriere este de minim 99 €/persoana
• Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
• Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
• Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.
• Intrările la obiectivele turistice nu sunt incluse în prețul pachetului.
• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 35 persoane.
• ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.
• ATENTIE! Va rugam sa pastrati biletul de avion deoarece va fi nevoie sa-l aratam la intrarea in aeroportul din Tel Aviv (chiar dacă este electronic).

Toate programele pot suferi modificari in functie de evenimentele religioase si cele socio-politice existente pe teritoriul Israelului. In functie de situatiile speciale ce nu depind de agentie, se poate modifica ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel. Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere. Agentia organizatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

NOTA
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Cetatenilor care au vize ale unor state cu care Israelul nu are relatii diplomatice (toate tarile arabe cu exceptia Egiptului si Iordaniei) nu li se interzice intrarea in Israel, dar vor fi supusi unui interviu amanuntit.
Pentru a evita orice neplacere este bine sa se foloseasca un pasaport fara asemenea vize (un pasaport nou).
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
Cerere oferta