LiveZilla Live Help
Adulti      CopiiDus    Dus-Intors

Abonare Newsletter

565 Eur
100 € *
JAPONIA- SARBATOAREA CIRESILOR IN FLOARE
 • twit
 • google
 • facebook
 • Yahoo!
 • linkedin
 • myspace


Servicii:


JAPONIA- SARBATOAREA CIRESILOR IN FLOARE

Tokyo - Nikko – Lacul Kawaguchi - Muntele Fuji - Hakone - Lacul Ashi - Osaka – Nara - Kyoto

                                                           

Perioada: 03.04 – 15.04.2014

 

 

Ziua 1

03.04

 

BUCURESTI - TOKYO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:15 pentru imbarcare cursa Turkish Airlines cu destinatia Tokyo. Schimbarea cursei la Istanbul.

Ziua 2

04.04

 

TOKYO

Sosire la Narita - aeroportul international din Tokyo la ora 10:25, transfer la hotel Grand Palace 4* (sau similar). Dupa amiaza, timp liber pentru odihna si acomodare cu fusul orar. Seara, optional, tur “Tokyo by night” cu insotitorul de grup (pietonal si cu metroul).  Pret informativ: 25 euro/persoana.

Ziua 3

05.04

 

TOKYO

Mic dejun bufet.  Astazi de ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8h). Printre principalele obiective admirate se numara Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci niveluri in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini,  altarul Meinji-jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji, bulevardul Ginza – comparabil cu 5th Av. din New York. Vom admira apoi una din cele mai spectaculoase privelisti din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si obiceiuri traditionale. Vom incheia aceasta zi frumoasa cu o cina traditionala la un restaurant local. Transfer si cazare la hotel 4*.

Ziua 4

06.04

KAMAKURA - YOKOHAMA

Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala sogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, “Portul Viitorului”, pentru o panorama unica din, pe vremuri, cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 75 euro/ persoana.

Ziua 5

07.04

 

TOKYO – NIKKO - TOKYO

Mic dejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikko (128km) unde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chunzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cina la restaurantul hotelului. Cazare la hotel 4*.

Ziua 6

08.04

 

TOKYO –LACUL KAWAGUCHI - ATAMI

Dupa micul dejun, plecam spre Atami,  una dintre cele mai populare zone de agrement, statiune situata pe malul Oceanului Pacific. Important: Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Kyoto. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor. Vom lua telecabina de la Owakudani (Valea Marelui Clocot) spre Togendai. In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Cazare la hotel Resorpia Atami 4* in camere tipic japoneze cu vedere la ocean. Cina la restaurant hotelului.

Ziua 7

09.04

ATAMI – KYOTO

Mic dejun.  Ne vom deplasa pe jos la gara din Atami (10 minute de mers) pentru a lua trenul de mare viteza spre Kyoto. La sosire (ora 12:15), vom face un tur panoramic, ce va cuprinde vizita urmatoarele obiective: templul Kiyomizu-dera – dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon; templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) – un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa; castelul Nijo – un fost palat rezidentil construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasu  La finalul turului, vom avea ocazia sa exploram Gion-ul – cartierul vechi de distractii si gheise. Cazare la hotel New Miyako 4* (sau similar).

 

Ziua 8

10.04

KYOTO - NARA

Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, care adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha.  Vom continua cu vizita Altarului Kasuga  cu cele 4 Sali principale – 3 dedicate razboinicilor civili si una stramosilor zeificati. Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. Dupa amiaza, revenim in Kyoto. Optional, va propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion, reprezentatie ce are loc intr-o singura luna din an (program realizabil in limita locurilor disponibile). Pret informativ (difera in functie de categoria de bilet disponibila la fata locului si include si ceremonia ceaiului): 50 euro/ persoana.

 

Ziua 9

11.04

KYOTO

Mic dejun. Astazi vom continua explorarea frumosului oras Kyoto. Putem face o plimbare in zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Optional va propunem “o gura de aer proaspat” in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. La final ne vom odihni privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano. Pret informativ: 30 euro/ persoana. La ora 18:30 va invitam la o cina traditionala la care va participa si dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise).

Ziua 10

12.04

 

KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Ne indreptam spre Osaka,cel de-al treilea oras ca marime din Japonia. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia, Osaka Castle. Continuam cu admirarea unei frumoase panorame din cladirea Umeda Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne. Turul continua cu vizita cartierului Dotonbori. Cina a la carte in stil european. Cazare la hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

Ziua 11

13.04

 

OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Optional, va propunem excursie la Hiroshima . Plecam spre Miyajima, insula situata in apropierea orasului Hiroshima, unde vom traversa cu feribotul. Excursia cuprinde vizita altarului  Itsukushima, intrare la Muzeul Memorial al Pacii, admirarea Domului Bombei. Seara, revenim in Osaka pentru cazare. Transferul intre port, gari si statii se va dace cu metroul sau taxi. Pret informativ: 210 euro/ persoana.

Ziua 12

14.04

 

OSAKA - ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si plimbari individuale. Camerele vor fi eliberate la ora 18:00, iar la 19:30 avem prevazut transferul la aeroportul din Osaka pentru imbarcare zbor Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Plecare la ora 22:30.

Ziua 13

15.04

 

ISTANBUL – BUCURESTI

Sosire la Istanbul la ora 05:35 si plecare spre Bucuresti la 07:50. Aterizare pe aeroportul Otopeni la 09:15.

 

PRET/persoana: 2.590 EURO(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 680 EURO / persoana

 

SERVICII INCLUSE:

-     transport avion Bucuresti-Tokyo si Osaka-Bucuresti cu compania Turkish Airlines (schimbarea cursei la Istanbul)

-     10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*: 4 nopti in Tokyo, 1 noapte in Atami, 3 nopti in Kyoto, 2 nopti in Osaka,

-     5 cine (zilele 3, 5, 6, 9 si 10) – din care una cu spectacol si participarea unei Maiko

-     transport pe tot parcursul turului conform programului

-     tururi de oras cu ghid local in Tokyo, Kyoto si Osaka

-     excursii la Nikko si Nara cu autocar si ghid local

-   intrarile la obiectivele mentionate in program

-   insotitor roman de grup

           

Nu sunt incluse:

-     taxele de aeroport: 475 EURO/persoana (pot suferi modificari)

-     asigurarea medicala de calatorie

-     asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

-     orice servicii nementionate in program

-     bacsisuri pentru ghizi locali si soferi

 

Orar informativ de zbor (ore locale):

03.04: Bucuresti 10:15 - Istanbul 11:40 / 17:10 – Tokyo 10:25  (a doua zi)

14.04: Osaka 22:30 – Istanbul 05:35/ 07:50 – Bucuresti 09:15

 

Grup minim: 25 persoane. Pentrugrup 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 80 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

 

Termen limita de inscriere:1 Martie 2014.

 

Conditii de inscriere / retragere:

Inscrierea se face pe baza unui avans de 50%. Diferenta se va achita cel mai tarziu la 1 Martie 2014.

In caz de retragere, se vor percepe urmatoarele penalizari:

-       intre 30 – 45 zile inaintea plecarii: 40% din valoarea pachetului

-       intre 21 – 29 zile inaintea plecarii: 60% din valoarea pachetului

-       intre 15 – 20 zile inaintea plecarii: 80 % din valoarea pachetului.

-       cu mai putin de 15 zile inaitea plecarii: penalizare 100%.

 

Transferuri din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri):

- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;

- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;

- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;

- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;

- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

 

OBSERVATII:

 • Documente necesare calatoriei: pasaport simplu (NU temporar) valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Japonia conform standardelor proprii;
 • Daca hotelurile sunt schimbate din motive care nu tin de agentie, vor fi inlocuite de altele de aceeasi categorie.
 • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 • Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/yen valabile in luna septembrie 2013; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
 • Preturile excursiile optionale sunt estimative, calculate la un numar minim de 15 participanti. In functie de evolutia paritatii YEN/EURO, de numarul de participanti, de modificari ale tarifelor de tren/autobuz/metrou survenite in urma publicarii ofertei, aceste preturi se pot modifica.
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Japonia – Tara Soarelui Rasare este situata in Asia de Est, pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei. Numele in japoneza este Nipponkoku, insemnand Originea Soarelui.

Una din cele mai frumoase legende japoneze spun ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.

Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si in acelasi pastrand putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.

Constituita ca monarhie constitutionala, Japonia se intinde pe o suprafata de 377.801 kmp si are o populatie de 127.2 milioane locuitori. Cel mai mare munte este Fujiyama (munte vulcanic) 3776 m. Tara are cateva sute de vulcani dintre care 40 sunt inca activi. Populatia este concentrata in principal in jurul oraselor Tokio, Kyoto si Osaka. In total exista 350 de parcuri naturale si 27 de parcuri nationale.

 

      Sarbatoarea ciresilor in floare

      Hanami (admiratorul florilor de cires), sarbatoare specifica Japoniei, are loc in fiecare primavara la inceputul lunii aprilie, cand infloreste sakura. Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale. Cireşul japonez este unul pur ornamental, nu face fructe, iar floarea sa este simbolul primaverii.  Nimic altceva

nu este mai potrivit ca sursa de inspiraţie pentru poezie si pictura decît sakura, esenta esteticii japoneze. Din momentul în care floarea se deschide, prietenii, familia, angajatii unei companii se întîlnesc si sarbatoresc sfirsitul iernii si inceputul primaverii, bucurandu-se de frumusetea florilor pana noaptea tarziu, cand aleile parcurilor sunt iluminate de cunoscutele lampadare din hartie colorata.

 

Tokyo este capitala Japoniei din 1868 dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata si una dintre cele mai dens populate metropole din lume (peste 10 milioane locuitori). Corect, se numeste Tokyo-to sau Metropola Tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. In centrul orasului se afla Palatul Imperial inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, cum sunt Curtea Suprema si ministerele nationale.  Prima cale ferata din Tokyo si totodata din Japonia a fost construita in 1872, intre oras si portul din Yokohama. Un sistem de cale ferata cunoscut sub numele de "tren glont" (datorita vitezei si formei locomotivei) a fost inaugurat in 1964. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica si sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile. Orasul pare o aglomerare urbana supraetajata pe o întindere aproape nesfârsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o împletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. La tot pasul se întalnesc temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete cocosate.

     

Kyoto este al 7-lea oras ca marime din Japonia, situat langa Osaka, in sudul insulei Honshu, cu o populatie de aproximativ 1,5 milioane locuitori. Orasul a scapat ca prin miracol de bombardamen-tele razboiului, reusind sa-si pastreze intacte obiectivele culturale: Nijo Castle, resedinta sogunului Tokugawa, Toji, templul care gazduieste cea mai inalta pagoda japoneza, sau Kinkakuji, Pavilionul de Aur, acoperit la propriu cu un strat din metalul pretios. Simbolul religiei nipone, Muntele Fuji, poate fi admirat din trenul care leaga Tokyo de Osaka.  Kyoto – denumit si „capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen si fosta capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868 -  este faimos pentru mestesugurile cu fire de matase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. In orasul japonez Kyoto transportul public si intrarea la majoritatea obiectivelor turistice sunt gratuite pentru cei ce poarta chimono. Actiunea este menita sa promoveze îmbracamintea traditionala japoneza pe care majoritatea locuitorilor orasului o poarta acum numai la ocazii speciale.Include

- transport avion Bucuresti-Tokyo si Osaka-Bucuresti cu compania Turkish Airlines (schimbarea cursei la Istanbul)- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*: 4 nopti in Tokyo, 1 noapte in Atami, 3 nopti in Kyoto, 2 nopti in Osaka,- 5 cine (zilele 3, 5, 6, 9 si 10) – din care una cu spectacol si participarea unei Maiko- transport pe tot parcursul turului conform programului- tururi de oras cu ghid local in Tokyo, Kyoto si Osaka- excursii la Nikko si Nara cu autocar si ghid local- intrarile la obiectivele mentionate in program- insotitor roman de grupServicii neincluse

- taxele de aeroport: 475 EURO/persoana (pot suferi modificari)

- asigurarea medicala de calatorie

- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

- orice servicii nementionate in program

- bacsisuri pentru ghizi locali si soferi
Cerere oferta