LiveZilla Live Help
Adulti      CopiiDus    Dus-Intors

Abonare Newsletter

565 Eur
100 € *
Circuit Mexic 2016
  • twit
  • google
  • facebook
  • Yahoo!
  • linkedin
  • myspace


Servicii:


Circuit Mexic

 

- 12 nopti, 13 zile-

 

 

-  de la Mexico City la Cancun -

 

 

Circuit de aventura cu grad de dificultate mediu

 

1399 Eur/pers  1190 Eur/pers  EB 15%

 

 

De la aglomerata metropola  Mexico City la plajele cu nisip alb din Cancun, acest circuit oferă o imagine de ansamblu a prezentului si trecutului Mexicului . Descoperiți magia piramidelor de la Teotihuacan, admirati arhitectura coloniala de la Oaxaca  si uimitoarele ruine de la Zapotec de Monte Alban, vizitati satele indigene din jurul San Cristobal de las Casas. Petreceti cateva zile in jungla din jurul orasului Palenque unde veti vedea maimuțele in mediul lor natural și explorati site-ul arheologic de la Chichen Itza intrat in  Patrimoniul mondial.

 

Program circuit :

Ziua 1 Sosire la Mexico City 2 Excursie la  Teotihuacán inainte de a ajunge la Puebla. 3 Vizitarea Pietei Constitutiei din Oaxaca si apoi ,excursie la ruinele Mount Albán. 4 Drum cu autobuzul de noapte local  pana la San Cristóbal. 5-7 Vizitarea satelor indigene din jurul orasului San Cristóbal. Vizitarea Canionului Sumidero 8-9 Vizitarea ruinelor de la Palenque, amplasate adanc in inima junglei. Vizita la Rezervatia Naturala Agua Azul 10-11 Explorarea pietelor din Mérida unde puteti savura aerul colonial al orasului. 12  Excursie la  Chichén Itzá in drumul spre  Cancún unde va veti bucura de plajele insorite, de multitudinea de magazine cu suveniruri si unde puteti explora intreaga regiune. 13 Plecare din Cancún, spre casa

 

 

Repere:

  • Oaxaca Street Food
  • Mayan Ruins
  • Spanish Towns
  • Chichen Itza

 

Imagine

 

Itinerariu detaliat 

Ziua 1 la 1 - Sosire Mexico City

Prima zi a turului este pur și simplu o zi de sosire cu activitati de pre-organizare. Atat cat va permite timpul, va puteti relaxa și puteti vizita unele dintre obiectivele turisticeale orasului. La sosirea, vă rugăm să cereți de la recepție informații cu privire la intalnirea cu insotitorul de grup.

Mexico City este unul dintre cele mai populate orase din lume cu peste 20 de milioane de locuitori. Fondat de cuceritorii spanioli în 1521, capitala Mexicului  se află la 2309 de metri deasupra nivelului mării și a fost construita pe locul vechii capitale aztece Tenochtitlan. Reteaua extinsa de mijloace de transport  faciliteaza vizitarea multor obiective turistice.

Un bun punct de plecare este enorma piata principala, Zócalo, impresionanta Catedral a Sagrario Metropolitano, catedrala principaal din Mexico City, cu o fațadă magnifică în stil latin-baroc. Sub pardoseala de sticlă din afara bisericii puteti admira orașul antic Aztec . Chiar în spatele catedralei sunt ruinele aztece Teocali, descoperite în 1978. De asemenea, puteți vizita  faimosul Muzeu de Antropologie și Palatul Național, unde puteți admira picturi murale care descriu istoria Mexicului de către unul dintre cei mai faimosi artisti ai tarii,i Diego Riviera. Un muzeu dedicat celebrei sale sotii, Frieda Kahlo, este situat în casa in care aaceasta si-a petrecut copilăria, în Coyoacan. Seara, vă puteți bucura de o cină mexicana picant și poate de câteva tequila, în Zona Rosa pe ritmurile muzicii unor  mariachi.

 Cazare: 1 noapte la  Hotel El Salvador

 

Ziua 2-2 - Puebla

Pe drumul spre Puebla, facem o excursie la  vechiul Teotihuacan, un oraș abandonat , construit în jurul 300 î.Hr. de către o civilizație pierduta  în negura timpului. Complexul istoric este o combinație fascinantă de piramide ceremoniale, cum ar fi piramidele Soarelui si Lunii, Ciudadela, conectate prin Strada morților, palate, temple vechi si Piata Soarelui.  Cladirile sunt decorate cu frize și alte opere de artă. Ne inoarcem la  Mexico City de unde luam un  autobuz catre Puebla.  

Vom continua cu unul dintre cele mai vechi orașe  din Mexic, Puebla, care înseamnă "Orasul Ingerilor". Situat într-o vale cu un fundal dramatic de vulcani și vârfuri inzapezite, Puebla este un vechi oras colonial fascinant , fondat în 1531. Centrul istoric al orașului a fost inclus in Patrimoniului Mondial UNESCO în parte, datorită arhitecturii sale coloniale spaniole,  foarte bine conservate . Puebla este cel mai bun loc pentru a încerca poblano mol, un sos bogat, picant care contine ciocolata, scortisoara si nuci, precum și diferite tipuri de ardei iute, de multe ori servit peste pui.

 Excursii incluse: ruinele Teotihuacán

Cazare: 1 noapte in hotel 3*

 

Ziua 3-3 - Oaxaca

Urmatoarea pe lista noastra este Oaxaca (pronunțat-WA ha-ka), un oraș frumos,  marginit de munti si paduri dese. In  Plaza de la Constitución, puteti servi masa si va puteti delecta cu un pahar de bautura locala. În ziua noastră liberă în Oaxaca includem o excursie cu ghid la Monte Alban, orașul sfânt al vechilor Zapoteci,  situat la 400 de metri deasupra văii Oaxaca. Aici există numeroase obiective turistice în jurul Grand Plaza, inclusiv numeroase morminte, altare ceremoniale, tuneluri, piramide și palate, multe decorate de hieroglife, picturi și sculpturi complicate.

Excursii incluse: ruinele de la Monte Alban

Cazare: 1 noapte in hotel 3*

 

Ziua 4-4 – Noaptea o vom petrece pe drumul spre  San Cristóbal, in autobuzul de noapte

După ce se bucură de farmecul Oaxaca luam un autobuz de noapte la San Cristóbal de las Casas.

Cazare: 1 noapte in autobuzul  de dormit peste noapte

 

Ziua 5-7 - San Cristóbal

Urcam  in regiunea muntoasa Chiapas  si ajungem in orașul fascinant colonial San Cristóbal de las Casas. Situat în mijlocul masivului muntoas, aici veti gasi cele mai numeroase  exemple ale  culturii indigene mexicane.  Orasul este înconjurat de 21 de sate indigene cu limbi distincte, porturi si obiceiuri populare.  Casele  cu gresie roșie,  vopsite în culori strălucitoare domina orasul, menținând un farmec provincial încântător. Există numeroase muzee interesante de vazut,  cum ar fi : Muzeul Amber, Muzeul de cafea, Muzeul Medicina Maya, și Centrul Cultural "Na Bolom".

Ne putem bucura de un tur inclus in satele din apropiere, unde puteti  cumpara obiecte de artizanat locale, cu influente mayase. Excursia  vă oferă o incursiune fascinanta in lumea  pre-columbiana  si puteti lua pulsul uneia dintre cele mai izolate localitati din Mexic.

Există de asemenea, o opțiune pentru a vizita uimitorul Canion  Sumidero , cu barca cu motor , de-a lungul unei secțiuni de 30 km a râului Grijalva la barajul hidro-electric. Aici puteti  fotografia animale sălbatice locale, cum ar fi păsări, crocodili și iguane. Stâncile falnice  ce pot ajunge si la 100 de metri altitudine, strajuiesc  râul  , oferind o imagine dramatica intregului peisaj.

 

Excursii optionale: Muzeul Bolom Na, casa veche de Frans Blom și Trudy, un antropolog și arheolog, care a lucrat cu indienii Lacandon. Un tur al canionului  costa suplimentar  25 $ USD/persoana- trebuie avut in vedere faptul ca locul este intesat de crocodili care lenevesc la soare!

Cazare: 3 noapti  în hoteluri de 3* locale

 

Ziua 8 la 9 - Palenque

În continuare vom vizita orașul și ruinele  orasului  Palenque, renumit pentru mormintele pline de bogății în cinstea  renumitului Domn Pakal și a Reginei Roșii. Acest site arheologic cuprinde  mai mult de 200 de structuri, inclusiv o serie de temple, turnuri, piramide și morminte înconjurate de jungla. Cele mai importante construcții, care datează din perioada clasică (400-700 AD) sunt Templul inscriptiilor, Cripta, Palatul complex, Templul Crucii, Templul Crucii lamelare, și templul Soare. Decorat cu frize elaborate, sculpturi și inscripții, Palenque este fără îndoială una dintre cele mai importante situri arheologice mayase. In jungla, gasim diferite  temple si cascade superbe. Un ghid local vă poate oferi extraopțiunea de a merge pe o plimbare prin jungla,  unde se pot vedea ruinele neexcavate.

Alte atractii in apropiere de Palenque :  fantastic a Rezervatie Naturala Agua Azul cu mai mult de 200 de mici cascade, și incredibila cascada Misol-Ha cu o cădere  de apa de la 30 de metri .

Excursii incluse: Ruinele Palenque

Excursii optionale: Tur de minivan pentru Agua Azul și Misol Ha cascade - US $ 25 

Cazare: 2 noapti în hoteluri de 3* clasificate local

 

Ziua 10 la 11 - Mérida

După o călătorie pitoreasca cu autobuzul , ajungem în Mérida. Capitala provinciei Yucatan, "Orasul Alb" de Mérida este un amestec plăcut de cladiri coloniale, biserici si piete. Piețele sunt intesate  cu tesaturi frumoase, hamace și batiks,  si puteti  cumpara haine tesute manual și suveniruri. Noaptea, orasul este vibrant, cu piese de  teatru live și concerte. Există mai multe excursii optionale de care puteti beneficia. De la un tur cu autobuzul pentru a explora o zona cat mai larga,  pana la un tur cu trasura trasa de cai pe străzile pietruite din El Centro și Montejo Boulevard Pasaje. Dacă doriți să explorați regiunea  de lângă Mérida , puteti vizita orășelul de pescuit Celestun cu cea mai mare populație de flamingo sau puteti face o baie în "Cenotes" (SEN-O-tays) , caverne  de calcar pline cu apă dulce legate intre ele prin râuri subacvatice , locuri sacre pentru vechii mayasi, care acoperă întrega Peninsula Yucatan.

Excursii optionale: Muzeul de Antropologie - US $ 3 • tur al orasului Mérida - gratuite • ruine Uxmal - US $ 65 • Cenotes, se poate face  și snorkeling în diferite cenotes care seamana cu niste lacuri sau lagune circulare mici, cu margini verticale. - US $ 44 • Hop-on-hop off autobuz - US $ 8 

Cazare: 2 noapti în hoteluri

 

Ziua 12 - 12 - Cancún

Până în 1970 Insula Cancun (Cancún Island) a avut doar trei locuitori, ingrijitori de plantație de nucă de cocos, cu doar 117 de persoane care locuiesc în apropiere de  Puerto Juarez, un sat de pescuit și baze militare. Insula beneficiaza de  unele dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe și, odata cu  apariția turismului  de masă,  a devenit o locație ideală.

Astăzi,  peste două milioane de vizitatori pe an vin la Cancún să se relaxeze pe una dintre cele mai frumoase plaje din ceea ce este acum cunoscut sub numele de "zona Hotel `și să înoate în apele turcoaz, cristaline. În cazul în care viata din  Cancún devine prea agitata, puteți lua întotdeauna un feribot spre o zona mai linistita, Insula Mujeres sau puteti  aranja o partida de  snorkelling sau scufundări .

Călătorim în primul rând la Chichen Itza, o impresionantă  locatie Toltec Maya recent votat ca fiind unul dintre cele 7 noi minuni ale lumii. Construita între 7 și 10-lea d.Hr. secolului, Chichen Itza a fost un centru de pelerinaj pentru Mayasi pentru peste 1000 de ani. Aici veti vedea altarele pentru sacrificii umane, cenotele  sacre. Cel mai renumit punct de atractie este Marea Piramida Kukulcan, dedicata zeului sarpe cu pene Kukulcan , construita admirabil si  cu o asemenea precizie încât umbra unui  șarpe pare sa coboare  în jos  pe piramida, în timpul echinocțiului.

 

Excursii incluse: Chichen Itza

Excursii opționale: Insula Mujeres - 18 US $, plimbare cu feribotul • Xelha Theme Park - De la US $ 95 • Xcaret Theme Park - De la US $ 95 • înot cu rechini balenă (deschisă în lunile mai - septembrie) - 140 US $

 Cazare: 1 noapte  în hotel

 

Ziua 13-13 - Plecare Cancún

Aventura de o viață se încheie astăzi. Dacă aveți un zbor târziu sau ati  prelungit șederea prin adăugarea de cazare post circuit, veti avea mai mult timp pentru a explora atracțiile orasului si a va relaxa pe plajele minunate cu nisip alb.

 

Itinerariu

Ziua

Activitati

Tara

Masa

Single Room

Ziua 1

Mexico City

Mexic

   ✔

Ziua 2

Puebla

     ✔

Ziua 3

Oaxaca

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 4

Autobuz de noapte San Cristóbal

     

Ziua 5

San Cristóbal

     ✔

Ziua 6

San Cristóbal

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 7

San Cristóbal

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 8

Palenque

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 9

Palenque

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 10

Mérida

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 11

Mérida

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 12

Cancún

 

Mic dejun

 ✔

Ziua 13

Cancún

 

Mic dejun

 ✔

 

 

Pentru circuitul care include supliment de Single Room,  semnul “✔  “ indica in care locatie este posibila varianta pentru acest tip de camera.

Itinerariul detaliat pe zile se va respecta in conditiile in care circuitul se va desfasura in cele mai bune conditii. Pot aparea  modificari ale itinerariului initial pentru motive care tin de buna desfasurare a excursiei , de siguranta a turistilor in conditii de vreme neprielnica, sau conditii de transport care depind de conditiile locale.

 

 

Date de plecare:                                                                        Intoarcere                                                   Pret                              

Dum 17 Jan 2016

 29 Jan 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 31 Jan 2016

 12 Feb 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 14 Feb 2016

 26 Feb 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 28 Feb 2016

 11 Mar 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 13 Mar 2016

 25 Mar 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 27 Mar 2016

 08 Apr 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 24 Apr 2016

 06 May 2016

 

EUR 1,190

 

Samb 14 May 2016

 26 May 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 05 Jun 2016

 17 Jun 2016

 

EUR 1,190

 

Samb 25 Jun 2016

 07 Jul 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 17 Jul 2016

 29 Jul 2016

 

EUR 1,190

 

Samb 06 Aug 2016

 18 Aug 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 28 Aug 2016

 09 Sep 2016

 

EUR 1,190

 

Samb 17 Sep 2016

 29 Sep 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 09 Oct 2016

 21 Oct 2016

 

EUR 1,190

 

Samb 29 Oct 2016

 10 Nov 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 20 Nov 2016

 02 Dec 2016

 

EUR 1,190

 

Samb 10 Dec 2016

 22 Dec 2016

 

EUR 1,190

 

Dum 01 Jan 2017

 13 Jan 2017

 

EUR 1,190

 Include

• Excursie cu ghid insotitor la ruinele din Teotihuacán
• Excursie cu ghid insotitor la ruinele din Monte Albán
• Vizitarea satelor din San Cristóbal
• Excursie cu ghid insotitor la ruinele din Palenque
• Excursie cu ghid insotitor la Chichén Itzá
• Cazare 11 nopti in hoteluri turist de 3* clasificate la standardele locale si 1 noapte in autobuzul de noapte cu facilitati de dormit pt turisti
• 9 mic dejunuri
• Calatorie cu autobuzele locale publice, cu taxiul si pe jos;
• Insotitor de grup vorbitor de limba engleza si ghizi locali, vorbitori de limba engleza.Servicii neincluse

• Bilet avion Bucuresti- Mexico City- Cancun-Bucuresti- se ofera la cerere;
• Taxele locale;
• Tips-uri pentru excursiile locale, taxe de viza, asigurarea medicala si storno ( sunt recomandate!), , supliment pentru single room.
• Transferul de la si la aeroport, cazari suplimentare inainte de inceperea circuitului si dupa terminarea acestuia- se ofera la crere;
• cheltuieli personale si mese suplimentare ( pranz, cina, etc)
• Excursii optionale.
Cerere oferta