LiveZilla Live Help




Adulti      Copii











Dus    Dus-Intors

Abonare Newsletter

565 Eur
100 € *

REPUBLICA DOMINICANA

- turistul trebuie sa aiba asupra sa un pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau cartea de identitate (pentru tarile din Uniunea Europeana);  - la iesirea din tara minorul trebuie sa fie insotit de parinti, de cel putin un parinte sau de o alta persoana adulta; - daca minorul este insotit doar de unul dintre parinti, acesta trebuie sa prezinte acordul celuilalt parinte, legalizat la notariat; - daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, va trebui sa aiba asupra sa acordul ambilor parinti legalizat la notariat si un cazier judiciar valabil, pe care sa-l prezinte la frontiera;  - clasificarea pe stele a hotelurilor este conforma standardelor din tara de destinatie si poate diferi de norma de clasificare din legislatia romana in domeniu; - deoarece distributia camerelor la hotel se face de receptie, problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de turist, cu receptionerul de serviciu; - pentru anumite facilitati, din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare, fapt pentru care va recomandam ca la sosirea in hotel sa solicitati receptionerului informatii clare in acest sens; - in momentul cazarii, hotelul poate solicita cartea de credit sau o anumita suma de bani, drept garantie pentru posibile cheltuieli suplimentare pe parcursul sederii; - agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.

DUBAI

Documente necesare obtinerii vizei:
- pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara;
- copii clare color sau varianta electronica (scan color) dupa prima si a doua fila din pasaport, din care sa reiasa numele complet, numarul si seria de pasaport, data emiterii si expirarii pasaportului, data de nastere si nationalitatea;
- 1 fotografie color, tip pasaport, dimensiuni 4,3x5,5 cm in format electronic max 40kb, JPG;
- toata documentatia necesara vizei trebuie trimisa cu cel putin 7 zile lucratoare inainte de data intrarii in Emiratele Arabe Unite. Mentionam ca Vineri si Sambata sunt zile neclucatoare in Emiratele Arabe Unite;
- taxa de viza este 80 EURO/ PERSOANA. Pentru copiii care sunt trecuti in pasaportul parintilor (inclusiv infantii) se percepe o taxa de 30 euro. Daca au pasaport separat, se plateste taxa de viza integral (80 euro);
- taxa de viza se plateste in momentul aplicarii si nu este reambursanila, chiar daca turistul in cauza nu primeste viza. Nu se pot face modificari (ex. Perioada) la viza déjà acordata;
- viza odata emisa nu este transferabila. In caz de neutilizare a vizei, no show si anulare, nu se returneaza contravaloarea vizei;
- autoritatile locale sunt singurele in masura sa acorde sau sa refuse viza unui turist fara a se preciza motivul refuzului. Se emite doar VISA TURISTICA, valabila pentru o singura intrare in Emirate Arabe Unite, pentru maxim 30 zile sedere in Emiratele Arabe Unite si maxim 60 zile de la data emiterii.
Pentru turistii care ies din Emiratele Unite si revin in Emirate, este necesara o noua viza;
- turistilor care au viza/ stampila israelieana nu li se permite intrarea in Emiratele Arabe Unite.
- turistii care au viza sau pasaport de Israel, Irak, Palestina, Sudan si Yemen vor fi informati daca pot aplica pentru viza sau nu;
- femeilor necasatorite cu varsta intre 15 si 30 ani, din state ce au facut parte din URSS si care calatoresc singure, nu li se acorda viza. Ele trebuie sa fie casatorite si sa aiba acelasi nume de familie ca si sotul sau sa fie insotite de ambii parinti;
- turistii nu au voie sa duca in Emirate Arabe urmatoarele articole: materiale pornografice, munitie si arme; fildes, dinti de hipopotam si piei de animale; droguri; maxim 2 litri de alcool sau 4 doze de bere (autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a confisca ceea ce depaseste) • Termen limita de inscriere: cu 3 saptamani inainte de data plecarii

 

THAILANDA

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda au obligativitatea obtinerii unei vize de intrare de la una din reprezentantele diplomatice ale Thailandei din strainatate.

Nu se acorda viza la frontiera thailandeza.

Pentru o sedere de un an se poate solicita o viza "non-immigrant" la o reprezentanta diplomatica thailandeza, care inainteaza cererea spre aprobare Biroului de Imigrari din Thailanda.